Åtalad för att ha lockat vilt

Osby (JJ) En man i 60-årsåldern som äger en fastighet i Osby kommun har åtalats vid Hässleholms tingsrätt misstänkt för att ha lockat vilt från en annan jaktmark.

Det var under perioden från november 2014 fram till och med juli 2015 som mannen genom utfordring och andra åtgärder uppsåtligen ska ha lockat vilt från annans jaktområde.

Förhör har hållits med flera personer som innehar jakträtten på grannmarkerna. Mannen är misstänkt för förseelse mot jaktlagen.

Mannen erkänner att han utfordrat djuren men förnekar samtidigt brott.

AKTUELLT

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser