Åtal ogillas mot man som sköt hund under rävjakt

VARBERG(JJ). En man i 40-årsåldern dödade en hund med sitt kulgevär när han var ute för att jaga räv. Mannen uppgav i tingsrätten att han var säker på att det var en räv som han sköt mot. Varbergs tingsrätt har nu friat honom från åtalet.

Händelsen inträffade i början av året under en rävjakt. Mannen hade sett räv vid grytet tidigare och när han såg ett djur komma från grytet, i gevärets skymningssikte, sköt han.
Ägaren till hunden hävdar att det bara var 30 meter mellan skytten och hunden, detta menade ägaren att man kunde se genom att studera spåren i snön.

Tingsrätten gick dock på uppgifterna från jägaren och rätten menar att mannens agerande inte kan betecknas som grovt oaktsamt. 
Det här rapporterar Hallands Nyheter.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser