Åtal i Norrbottenhärvan efter midsommar

Luleå (JJ) Åtal kommer väckas mot de misstänkta männen i tjuvjaktshärvan i Norrbotten. Om inget oförutsett händer lämnas åtalet in på tisdag.

Det är miljöåklagare Åse Schoultz som meddelar att det pågår slutdelgivning av förundersökningen till de misstänkta tjuvjägarna.

– Den är inne på sluttampen. De har haft möjligt att begära komplettering i månad. Jag har för avsikt att väcka åtal på måndag och lämna in det till Luleå tingsrätt på tisdag.

De var i slutet av augusti i fjol som ett 50-tal poliser genomförde ett större tillslag. Fem män från Norrbotten misstänks för grovt jaktbrott, vapenbrott, häleri och medhjälp till grovt jaktbrott. Samtliga misstänkta förnekar brott.

Läs också: Jakthärvan i Norrbotten växer

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser