Åtal i Norrbottenhärvan efter midsommar

Luleå (JJ) Åtal kommer väckas mot de misstänkta männen i tjuvjaktshärvan i Norrbotten. Om inget oförutsett händer lämnas åtalet in på tisdag.

Det är miljöåklagare Åse Schoultz som meddelar att det pågår slutdelgivning av förundersökningen till de misstänkta tjuvjägarna.

– Den är inne på sluttampen. De har haft möjligt att begära komplettering i månad. Jag har för avsikt att väcka åtal på måndag och lämna in det till Luleå tingsrätt på tisdag.

De var i slutet av augusti i fjol som ett 50-tal poliser genomförde ett större tillslag. Fem män från Norrbotten misstänks för grovt jaktbrott, vapenbrott, häleri och medhjälp till grovt jaktbrott. Samtliga misstänkta förnekar brott.

Läs också: Jakthärvan i Norrbotten växer

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Jessica plåtade den vita älgen – igen

Munkedal (JJ) 24-åriga Jessica Hemlin har blivit berömd för sina möten med den vita och ståtliga älgtjuren i Munkedal. På måndagen var det dags igen - älgen dök upp alldeles utanför Jessicas hem och lät sig fotograferas.

Befarar rekordår för fästingsmitta

Kungsbacka (JJ) Läkare räknar med att 2017 blir ett rekordår i Västra Götaland i antalet personer som smittas av den fästingburna och fruktade hjärnhinneinflammationen TBE.

Vit sändarlös mårdhund infångad

Råneå (JJ) Under sommaren har en vit mårdhund synts till i Råneå, ett samhälle tre mil nordost om Luleå. Mårdhunden observerades av flera personer, bland annat inne i villaområden. Foton togs och det visade sig att djuret tillhör Mårdhundsprojektet, men tappat sin sändare.

Unge till världskänt lejon dödad

Zimbabwe (JJ) En unge till den världskände lejonhannen Cecil har skjutits av en okänd troféjägare i Zimbabwe. Den sexårige hannen Xanda dödades den 7 juli och mötte därmed samma öde som sin far.

683 000 kronor för sälskador

Sotenäs (JJ) 20 fiskare i Västra Götaland får dela på 683 000 kronor från Länsstyrelsen för skador som sälar orsakat på både fiskeredskap och fångst under 2016.

Annonser