Åtal i Norrbottenhärvan efter midsommar

Luleå (JJ) Åtal kommer väckas mot de misstänkta männen i tjuvjaktshärvan i Norrbotten. Om inget oförutsett händer lämnas åtalet in på tisdag.

Det är miljöåklagare Åse Schoultz som meddelar att det pågår slutdelgivning av förundersökningen till de misstänkta tjuvjägarna.

– Den är inne på sluttampen. De har haft möjligt att begära komplettering i månad. Jag har för avsikt att väcka åtal på måndag och lämna in det till Luleå tingsrätt på tisdag.

De var i slutet av augusti i fjol som ett 50-tal poliser genomförde ett större tillslag. Fem män från Norrbotten misstänks för grovt jaktbrott, vapenbrott, häleri och medhjälp till grovt jaktbrott. Samtliga misstänkta förnekar brott.

Läs också: Jakthärvan i Norrbotten växer

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser