Åtal för inblandade i Lillhärdalsfallet

Sveg (JJ) Det blir åtal för alla fem män som i maj 2012 greps för misstanke om grovt jaktbrott på varg söder om Lillhärdal.

Lillhärdalsfallet har blivit en långdragen historia och det dröjde hela två år innan miljöåklagare Åse Schultz kunde ta beslut om att åtala männen.

Männen kommer att åtalas för grovt jaktbrott sedan de greps av polis när de var ute för att planera en bäverjakt för gäster. Bland annat hittades fågelrester i en påse som de åtalade hävdade var åtelmaterial till mårdfällor.

Polis och åklagare misstänkte att resterna var förgiftade, men provsvaren har inte offentliggjorts, vilket inom kort kommer att ske för de åtalades advokater.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser