Ät ert viltkött med gott samvete!

Kungsbacka (JJ) Världsnaturfonden har släppt köttguiden för 2016. Där framkommer med all tydlighet att viltkött är det bästa alternativet för oss som äter kött.

Dagens spagetti och köttfärssås kan ätas med gott samvete, precis som övriga köttmåltider i jägarhemmet. Foto: Per Jonson

Köttkonsumtionen har de senaste åren hamnat under lupp och i debatten framförs argument för ökad vegetarisk kost. Vi jägare som till största delen baserar vår kost på viltkött kan dock känna oss trygga i båten.

Vår köttkonsumtion genererar ett litet klimatavtryck. I Världsnaturfondens köttguide är det idel glada gröna gubbar. Älg, rådjur, hjort och vildsvin står enligt guiden för den studerade  viltköttskategorin. I guiden räknas inte ren in eftersom den klassas som tamboskap. Däremot räknas vilt som fötts upp i länsstyrelsegodkända hägn och inte kräver omfattande stödutfodring.

Enligt undersökningen räcker viltköttsproduktionen till 2-4 kilo kött per person och år. Svenskens genomsnittliga konsumtion ligger på 50-55 kilo.

Kolla in köttguiden här>>

 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser