Arrangörerna räknade fel om finnstövaren Bull

Kungsbacka (JJ) Arrangörsstaben för det nya svenska björnhundsprovet har räknat fel på ett provresultat. – Det fattas en poäng till förstapris för stövaren Bull, säger ordföranden i Plotthundsklubben, Johan Öhman.

I filmen som Jaktjournalen publicerade på fredagen rapporteras att fyra hundar erövrat förstapris i det nya björnhundsprovet.

Det var också de uppgifter som rapporterades till Kennelklubben.

– Nu har vi uppmärksammats på att vi räknat fel på en poäng för finnstövaren Bull. Hans resultat är ett andrapris, säger Johan Öhman.

AKTUELLT

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser