Arrangörerna räknade fel om finnstövaren Bull

Kungsbacka (JJ) Arrangörsstaben för det nya svenska björnhundsprovet har räknat fel på ett provresultat. – Det fattas en poäng till förstapris för stövaren Bull, säger ordföranden i Plotthundsklubben, Johan Öhman.

I filmen som Jaktjournalen publicerade på fredagen rapporteras att fyra hundar erövrat förstapris i det nya björnhundsprovet.

Det var också de uppgifter som rapporterades till Kennelklubben.

– Nu har vi uppmärksammats på att vi räknat fel på en poäng för finnstövaren Bull. Hans resultat är ett andrapris, säger Johan Öhman.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Annonser