Årets Undomsjägare koras på Elmia

På fredag den 18 maj koras Årets Ungdomsjägare på Elmia Game Fair. Årets vinnare blir Anna-Sara Persson från Vilhelmina.

Anna-Sara Persson är 23 år, uppvuxen i Nästansjö, och visade redan i unga år ett mycket stort jakt- och naturintresse. De senaste åren har hon arrangerat både björnjaktskurser och skytteträning för kvinnor i Vilhelmina kommun.Hon har också visat sig vara en mycket skicklig jägare. Anna-Sara kommer att koras vid Elmia Game Fair i Jönköping nu på fredag, den 18 maj, klockan 12.00 på stora scenen.Bakom priset finns Jaktjournalen, Eka-Knivar och yrkesjägaren Thomas Ekberg.På lördag den 19 maj, klockan 12.00 mottar Bengt Nilsson, Klässbol, Jaktjournalens pris som Årets Vilvårdare, sedan han vunnit rovdjurskampanjen på rekordresultat. Prisutdelningen sker även denna gång på Stora scenen.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser