Årets startfält för stövar-SM klart

Nästa vecka avgörs stövar-SM. Foto: Per Jonson Kungsbacka (JJ) Nu har alla SM-kval genomförts och de tio bästa stövarna är klara för SM som går av stapeln nästa torsdag och fredag.

Om en vecka gör Sveriges bästa stövare upp om SM-titeln. Tävlingen äger rum i Sollefteå och arrangeras av Västernorrlands stövarklubb. Bland årets deltagare är den finska stövarrasen representerad av hela sju hundar. Dessutom återfinns tre startande hundar från samma kennel.

De kvalificerade hundarna:

RR SEJCH Åivets Nemo
. Äg, Stig Hulldin Örebro läns STK (Finsk stövare)

SEJCH SEUCH Ina. Äg, Jonny Nylunda, Norrbottens läns STK (Hamiltonstövare)

RR SEJCH Härvsta Assi. Äg, Anders Eriksson Uppland läns STK (Finsk stövare)

RR SUCH SJCH Liljaskogens Urax. Äg, Lindgren Britta Västerbottens STK (Hamiltonstövare)

RR J Åivets Jim. Äg, Henrik & Ove Bergström Västernorrlands läns STK (Finsk stövare)

RR J Åivets Sirpa. Äg, Ulf Davidsson Västergötlands läns STK (Finsk stövare)

RR SEJCH FIJCH Viilipuron Kusti. Äg, Jörgen Nyberg Gävleborgs läns STK (Finsk stövare)

RR SEJCH Wahl-bos Gullan
. Äg, Mikael Johansson Sydsvenska STK (Finsk stövare)

NORD V-80 SEJ(RÄV)CH Smedmarkens Drilla. Äg. Leif & Erik Malm. Hallands Läns STK (Finsk stövare)

SEJCH SEUCH Göingebyggdens Fixa. Äg, Tommy Blomkvist. Sydsvenska STK (Hamiltonstövare)

Jaktjournalen liverapporterar från elitprovet både torsdag och fredag och ni kan i vanlig ordning följa hundarnas arbete på vår SM-sida.

AKTUELLT

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Annonser