Årets SM-vinnare korad

Wahl-Bos Gullan tillsammans med ägare Mikael Johansson, Strömsbruk. Foto: Ted Karlsson Sollefteå (JJ) Det blev en kamp in till slutminuterna i årets upplaga av Stövar-SM. Men till slut stod finsk stövaren Wahl-Bos Gullan som slutsegrare.

När första provdagen var avslutad hade Åivets Sirpa och Villipuron Kusti var sitt förstapris. Wahl-Bos Gullan låg trea med ett andrapris.

Dag två innehöll många fina drev. Wahl-Bos Gullan drev hem ett förstapris och gick upp i ledningen eftersom Kustis hare gick i gryt. Åivets Sirpa gick tom hela förmiddagen men fick upp en hare efter lunch. Den drev hon tills provet avslutades men tiden räckte inte till.

Wahl-Bos Gullas två drev höll därför hela vägen till SM-seger och hon blev dessutom enda startande hund som kammade hem en elitetta.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser