Årets program bjuder på sju jaktstigar

GOTLAND(JJ). I morgon är det dags för den första jaktstigen i Ardreskogen, arrangör är Östra jaktvårdskretsen. Totalt blir det sju jaktstigar, varav två lerduvestigar, under säsongen.

Den 9 maj är det en jaktstig i Vallstena. Och den 16 maj arrangerar Stenkyrka sin stig, det är också en kvalificering till Gyttorp Cup. 

Lerduvestigarna arrangeras den 4 och 18 juli, på Hedjebybanan respektive Blåhäll.

Jägargillet forstätter sin satsning med penningpriser till de bästa juniorerna för att uppmuntra de yngre jägarna och även jaktstigssskyttar.
Kvällsjaktstig blir det den 21 juli då jaktstig Gotlands arrangeras i Stenkyrka. 

Finalskjutningarna går av stapeln på Hejdebybanan den 1 augusti. 
Det här rapporterar Gotlands Tidningar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser