Årets program bjuder på sju jaktstigar

GOTLAND(JJ). I morgon är det dags för den första jaktstigen i Ardreskogen, arrangör är Östra jaktvårdskretsen. Totalt blir det sju jaktstigar, varav två lerduvestigar, under säsongen.

Den 9 maj är det en jaktstig i Vallstena. Och den 16 maj arrangerar Stenkyrka sin stig, det är också en kvalificering till Gyttorp Cup. 

Lerduvestigarna arrangeras den 4 och 18 juli, på Hedjebybanan respektive Blåhäll.

Jägargillet forstätter sin satsning med penningpriser till de bästa juniorerna för att uppmuntra de yngre jägarna och även jaktstigssskyttar.
Kvällsjaktstig blir det den 21 juli då jaktstig Gotlands arrangeras i Stenkyrka. 

Finalskjutningarna går av stapeln på Hejdebybanan den 1 augusti. 
Det här rapporterar Gotlands Tidningar.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser