Årets Guldälg till Anders Kullgren

Älgskadefondsföreningens årliga vilt- och trafiksäkerhetspris tilldelas Folksams trafikforskningschef Anders Kullgren. Priset kommer att delas ut på Tylösandsseminariet 31 augusti.

Guldälgen 2011 tilldelas Anders Kullgren, trafikforskningschef på Folksam. Motiveringen till utnämningen av Anders Kullgren grundar sig, till skillnad från tidigare vinnare, inte i en enskild idé eller konkret handling, utan i hans egenskap som drivande kraft, både på personligt och professionellt plan, bakom Folksams engagemang i viltolycksfrågor.
Genom forskningsprojekt, tester och analyser har han lyft fram viltolycksproblematiken inom Folksams trafiksäkerhetsforskning.   Anders Kullgren har forskat inom trafiksäkerhet sedan 1988 och har varit trafikforskningschef på Folksam sedan 1995.
Han är utbildad civilingenjör inom flygteknik på KTH, medicine doktor på Karolinska Institutet och docent i teknisk trafiksäkerhet på Chalmers.  
Guldälgen består av en handmålad glasskulptur samt ett stipendium ’a 20 000 kr. Priset ges till den person, organisation, företag eller myndighet som på bästa sätt bidragit till att sprida kunskap och information om viltolyckor eller genomfört åtgärder för att förhindra viltolyckor. 
Priset kommer att delas ut på MHF:s trafiksäkerhetsseminarium på Hotell Tylösand.  

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser