Årets älgtilldelning i Norrbotten är klar

NORRBOTTEN(JJ). Årets älgtilldelning i Norrbotten är klar. Det är tidningen Norra Västerbotten som presenterar materialet och på hemsidan har tidningen en länk till ett dokument med all fakta från länsstyrelsen i Norrbotten.

Följande jakttider gäller på A-licenser, enkalvsområden och älgskötselområden: 

– För Gällivare, Jokkmokks och Arjeplogs kommuner, ovan odlingsgränsen, gäller tiderna 6 september till 3 oktober; samt 16 oktober till 31 oktober. 
– För ovanstående kommuner nedan odlingsgränsen, samt övriga kommuner, gäller tiderna 6 september till 3 oktober; samt 16 oktober till 28 november. 

– I Kiruna kommun gäller tiden 6 september till 3 oktober. 

På A-licenser och älgskötselområden så är det en oreglerad tilldelning av kalv, detta gäller ej på
B-licenser och enkalvsområden (gäller hela länet). 

Jakttiderna som gäller för B-licenser:

Tiden 6 september till 9 september gäller för samtliga kommuner i hela länet.
Det får fällas ett valfritt djur, men ej kalvförande ko. 

Jakttider på oregistrerad områden:

Samtliga kommuner i hela länet 6 september till 9 september. Det får endast fällas årskalvar. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser