Årets Älghunds-SM i startgroparna

Lycksele (JJ) Imorgon släpps tio av landets bästa älghundar i skogarna runt Lycksele i Västerbottens län i det prestigefyllda svenska mästerskapet. Jaktjournalen liverapporterar under hela provet.

Klockan 06.30 imorgon bitti släpps de deltagande hundarna. Foto: Per Jonson

Sex jämthundar, två gråhundar, en östsibirisk laika och en karlesk björnhund återfinns i startfältet.

Som vanligt kommer Jaktjournalen att vara på plats och direktrapportera från mästerskapet här på hemsidan. SM:et arrangeras av Västerbottens älghundsklubb, Svenska älghundsklubben och Jaktjournalen.

Provmarker och domare kommer lottas ut till de tio deltagande hundarna senare i dag.

Tävlingsdagen avslutas med prisutdelning vid 19.00. Då avslöjas också årets SM-vinnare.

Reportage från tävlingen dyker upp i Jaktjournalen framöver.

Vill du veta mer om deltagarna. Klicka här>>

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser