Åre Bössmakeri blir Interjaktbutik

Bolaget Scandinavian Hunting & Outdoor AB fortsätter att växa och ta marknadsandelar i regionen. Nu blir Åre Bössmakeri den tredje Interjaktbutiken i koncernen. Sedan tidigare finns man i Östersund och Sollefteå.

Därmed har man på bara ett år växt till tre butiker och med den nya butiken utanför Åre tar man ett starkt grepp om regionen mellersta Norrland.

– Vi är oerhört stolta att få med Filip Örnerkrans, Stefan Zelei och Åre Bössmakeri i gruppen. Här finns en genuin och enastående kunskap om vapen och jakt. Det blir ett stort mervärde både för våra och Interjakts nationella kunder, säger Kevin Kirk, vd för Scandinavian Hunting & Outdoor AB.

Filip Örnerkrans, som drivit Åre Bössmakeri sedan 1999, är en av Sveriges skickligaste och mest erfarna bössmakare. I Undersåker utanför Åre erbjuder man jakt- och fiskeutrustning samt bössmakeri och annan service.

– Bredare utbud och sortiment och ännu bättre service för våra kunder är några av fördelarna med det nya samarbetet för oss lokalt här i Åre. Sedan hoppas jag att vi ska kunna bidra med expertis och med bössmakeri och service till Interjakts befintliga kunder i Östersund, Sollefteå och i resten av Sverige, säger Filip Örnerkrans.

 

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser