Åre Bössmakeri blir Interjaktbutik

Bolaget Scandinavian Hunting & Outdoor AB fortsätter att växa och ta marknadsandelar i regionen. Nu blir Åre Bössmakeri den tredje Interjaktbutiken i koncernen. Sedan tidigare finns man i Östersund och Sollefteå.

Därmed har man på bara ett år växt till tre butiker och med den nya butiken utanför Åre tar man ett starkt grepp om regionen mellersta Norrland.

– Vi är oerhört stolta att få med Filip Örnerkrans, Stefan Zelei och Åre Bössmakeri i gruppen. Här finns en genuin och enastående kunskap om vapen och jakt. Det blir ett stort mervärde både för våra och Interjakts nationella kunder, säger Kevin Kirk, vd för Scandinavian Hunting & Outdoor AB.

Filip Örnerkrans, som drivit Åre Bössmakeri sedan 1999, är en av Sveriges skickligaste och mest erfarna bössmakare. I Undersåker utanför Åre erbjuder man jakt- och fiskeutrustning samt bössmakeri och annan service.

– Bredare utbud och sortiment och ännu bättre service för våra kunder är några av fördelarna med det nya samarbetet för oss lokalt här i Åre. Sedan hoppas jag att vi ska kunna bidra med expertis och med bössmakeri och service till Interjakts befintliga kunder i Östersund, Sollefteå och i resten av Sverige, säger Filip Örnerkrans.

 

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser