Arbetstid för rovdjursutredning kortas

STOCKHOLM(JJ). Arbetstiden för rovdjursutredningen kortas med två månader. Det beslutade regeringen i dag. Anledningen till detta är EU-kommissionen som satt press på regeringen när det gäller vargpolitiken.

Kommissionen har en del frågor när det gäller licensjakten men även kring det tak som satts för vargstammen. Dessutom har kommissionen förklarat att Sverige kan komma att anmälas till EU-domstolen om det inte sker förändringar i vargpolitiken. 

Thomas Nilsson, utredningens huvudsekreterare, säger till tidningen Riksdag och departement att arbetstiden kortats för att man vill hinna lägga en proposition för riksdagen under 2012 och visa att det gjorts åtgärder för vargstammen. 
Det här rapporterar Oddasat.se.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser