Arbetet fortgår med de nya älgförvaltningsområdena

UPPSALA(JJ). Arbetet fortgår med de nya älgförvaltningsområdena, dessa områden ska i sin tur delas upp i älgskötselområden. Varje förvaltningsområde ska rymma en egen älgstam.

Henric Ericsson, länsveterinär vid länsstyrelsen i Uppsala, kommer att hjälpa till med att ta fram förvaltningsområden. 
– Det är en stor reform som håller på att sjösättas och vi får ta ett steg i taget. Ett utkast till hur föreskrifterna för älgförvaltningsområdena ska utformas kommer Naturvårdsverket sannolikt att skicka ut före sommaren, säger Ericsson till Uppsala Nya Tidning.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser