Arbetet fortgår med de nya älgförvaltningsområdena

UPPSALA(JJ). Arbetet fortgår med de nya älgförvaltningsområdena, dessa områden ska i sin tur delas upp i älgskötselområden. Varje förvaltningsområde ska rymma en egen älgstam.

Henric Ericsson, länsveterinär vid länsstyrelsen i Uppsala, kommer att hjälpa till med att ta fram förvaltningsområden. 
– Det är en stor reform som håller på att sjösättas och vi får ta ett steg i taget. Ett utkast till hur föreskrifterna för älgförvaltningsområdena ska utformas kommer Naturvårdsverket sannolikt att skicka ut före sommaren, säger Ericsson till Uppsala Nya Tidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser