Är din bilresa viltsäker?

LULEÅ (JJ) Nationella Viltolycksrådet, NVR, lanserar en ny karttjänst där du kan se var de flesta viltolyckorna sker i landet. Genom att bara knappa in din resväg får du information om var du bör vara extra försiktig för att undvika viltolycka.

Enligt NVR kunde många viltolyckor förhindras genom information var viltet har sina stråk över vägarna. Det är oftast här viltolyckorna sker. Med tjänsten får man detaljerad information var tidigare viltolyckor hänt och kan på så sätt redan på förhand vara mer uppmärksam.

Genom att gå in på www.viltolycka.se och sedan skriva in sitt start- respektive slutmål får man snabbt reda på var viltolyckor skett under året.

Databasen bygger på information från polisen som rapporterar in alla viltolyckor.  Med hjälp av jägare har man kompletterat databasen med exakta positioner. Dessa läggs sedan samman med en karta vilket ger en bild över var bilförare bör vara som mest uppmärksamma. Kartan uppdateras automatisk så fort en ny olycka sker. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser