Är din bilresa viltsäker?

LULEÅ (JJ) Nationella Viltolycksrådet, NVR, lanserar en ny karttjänst där du kan se var de flesta viltolyckorna sker i landet. Genom att bara knappa in din resväg får du information om var du bör vara extra försiktig för att undvika viltolycka.

Enligt NVR kunde många viltolyckor förhindras genom information var viltet har sina stråk över vägarna. Det är oftast här viltolyckorna sker. Med tjänsten får man detaljerad information var tidigare viltolyckor hänt och kan på så sätt redan på förhand vara mer uppmärksam.

Genom att gå in på www.viltolycka.se och sedan skriva in sitt start- respektive slutmål får man snabbt reda på var viltolyckor skett under året.

Databasen bygger på information från polisen som rapporterar in alla viltolyckor.  Med hjälp av jägare har man kompletterat databasen med exakta positioner. Dessa läggs sedan samman med en karta vilket ger en bild över var bilförare bör vara som mest uppmärksamma. Kartan uppdateras automatisk så fort en ny olycka sker. 

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser