Är den danska vargen en slädhund?

DANMARK(JJ). Som JJ rapporterade i går tror sig en person i Danmark ha sett en varg. Men nu framkommer uppgifter om att en slädhund är på rymmen och det sätter uppgiften om varg i ett annat ljus.

Den aktuella slädhunden har varit på rymmen sedan före jul. Hunden är av rasen alaska malamute och kan vara lätt att förväxla med en varg, detta säger viltvårdskonsulent Klaus Sloth till nyhetsbyrån Ritzau.

Det är alltså möjligt att det finns ett samband mellan denna hund och vargobservationen på Jylland.
Det här uppger ATL, Lantbrukets Affärstidning.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser