Uppdaterad: Mannen dog av skadorna i Orsa rovdjurspark

Orsa (JJ) Uppdaterad. En 19-årig anställd vid Orsa Rovdjurspark har attackerats av björn. Personen uppges vara svårt skadad och är förd till sjukhus med ambulanshelikopter.

Uppdaterad:

Polisen har nyligen bekräftat att den manlige djurskötaren vid Orsa Rovdjurspark har avlidit av de skador han ådrog sig när en av parkens björnar attackerade honom. De anhöriga är underrättade.

Polisen har upprättat en anmälan om arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död.

Mannen städade i hägnet när en björn angrep honom. Förmodligen hade björnen grävt sig under ett stängsel och därmed kommit ut i samma utrymme som djurskötaren. Björnen är avlivad.

Först uppgavs att mannen flögs i ambulanshelikopter till sjukhus. Men han dog i rovdjursparken när ambulansmän försökte rädda hans liv.

Parkens ledning är djupt bedrövade och kommer förmodligen inom kort att stänga parken för dagen.

Ursprunglig text:

Aftonbladet och TT berättar att attacken inträffade i samband med att en besökande familj fick följa med djurskötaren in i hägnet. Planen var att hägnet skulle rengöras, rapporterar P4 Dalarna.

Man tror att björnen ska ha lyckats gräva sig under det stängsel som finns mellan björnhägnet och personalens arbetsplats. Familjen som var med klarade sig oskadd men djurskötaren uppges vara allvarligt skadad.

Att människor får följa med personalen i deras arbete är en speciell aktivitet som djurparken erbjuder besökarna.

Enligt polisens uppgifter till Aftonbladet är Orsa Rovdjurspark nu delvis avspärrad.

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser