Uppdaterad: Mannen dog av skadorna i Orsa rovdjurspark

Orsa (JJ) Uppdaterad. En 19-årig anställd vid Orsa Rovdjurspark har attackerats av björn. Personen uppges vara svårt skadad och är förd till sjukhus med ambulanshelikopter.

Uppdaterad:

Polisen har nyligen bekräftat att den manlige djurskötaren vid Orsa Rovdjurspark har avlidit av de skador han ådrog sig när en av parkens björnar attackerade honom. De anhöriga är underrättade.

Polisen har upprättat en anmälan om arbetsmiljöbrott genom vållande till annans död.

Mannen städade i hägnet när en björn angrep honom. Förmodligen hade björnen grävt sig under ett stängsel och därmed kommit ut i samma utrymme som djurskötaren. Björnen är avlivad.

Först uppgavs att mannen flögs i ambulanshelikopter till sjukhus. Men han dog i rovdjursparken när ambulansmän försökte rädda hans liv.

Parkens ledning är djupt bedrövade och kommer förmodligen inom kort att stänga parken för dagen.

Ursprunglig text:

Aftonbladet och TT berättar att attacken inträffade i samband med att en besökande familj fick följa med djurskötaren in i hägnet. Planen var att hägnet skulle rengöras, rapporterar P4 Dalarna.

Man tror att björnen ska ha lyckats gräva sig under det stängsel som finns mellan björnhägnet och personalens arbetsplats. Familjen som var med klarade sig oskadd men djurskötaren uppges vara allvarligt skadad.

Att människor får följa med personalen i deras arbete är en speciell aktivitet som djurparken erbjuder besökarna.

Enligt polisens uppgifter till Aftonbladet är Orsa Rovdjurspark nu delvis avspärrad.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser