Ansöker om vargjakt

Karlstad (JJ) tre jaktvårdskretsar i Värmland har ansökt hos Naturvårdsverket om vargjakt kommande vinter.

Karlstad-Hammarö har ansökt om licensjakt och kretsarna i Torsby och Norra Ny vill ha skyddsjakt. Hammarökretsen skriver i sin ansökan att man med jakten på varg vill minska angreppen på tamboskap och hejda vargens utbredning mot tätbebyggda områden. Jägarna vill även stabilisera stammen med två föryngringar per år samt skapa en jägarkår med kunskaper av vargjakt.
Kretsarna i Torsby och Norra Ny anser att vargstammen är för stor och att man vill minska vargarnas härjningar bland tamboskap och befolkningens oro. Naturvårdsverket har begärt in yttranden om vilka skadeförebyggande åtgärder som vidtagits och vilka skador vargarna förorsakat.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser