Ansöker om skyddsjakt på varg

Ludvika(JJ) Länsstyrelsen i Dalarna har fått in en ansökan om skyddsjakt på varg vid Saxdalen. Orsaken är vargobservationer i byn Saxdalen i måndags.

Ansökan kom in till länsstyrelsen under onsdagen och avser inget visst antal vargar. Länsstyrelsen har konstaterat att tre vargar rör sig i området. Men de som bor i området menar att det handlar om fler vargar än så.
Nu ska länsstyrelsen försöka skrämma bort vargarna från byn.
Det här rapporterar Nya Ludvika Tidning. 

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser