Ansöker om skyddsjakt på skarv i Bergeforsen

Bergeforsen (JJ) Antalet skarvar som håller till vid Bergeforsens kraftverk har ökat vilket kan bli ett problem både för sportfisket och laxodlingen.

För två år sedan ansökte och fick Arne Perming, arrendator av Bergeforsfisket, på femton skarvar.

– I år är det betydligt fler och därför har man sökt att få skyddsjakt igen, säger Arne Perming, till Sundsvalls Tidning.   Tidvis är det enligt honom mellan 30 och 50 fåglar som håller till vid dammluckorna och det nya utskovet.  

Om ansökan till länsstyrelsen går igenom kan skyddsjakten bedrivas mellan augusti och december i år. Man ansöker också om skyddsjakt i juni, i samband med att laxodlingen sätter ut smolt.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser