Ansöker om att skjuta hjortar

Hässleholm (JJ) Under två år ska hjortarna på Garnisonsområdet skjutas av. Det ansöker kommunen nu om hos Jordbruksverket.

När P2 lades ner år 2000 övergick hjorthägnet (Garnisonsområdet) till en början i HIBAB:s ägo och sedan år 2010 är det Hässleholms kommun som äger och förvaltar området. Eftersom verksamheten exploaterats för bland annat nya bostäder, industrier och skolor har möjligheterna att behålla hjorthägnet minskats.

Eftersom hägnet inte kan friförklaras från tuberkulos ansöker kommunen hos jordbruksverket om att avveckla hägnet.

Avskjutningen är tänkt att ske i den norra delen av hägnet där det kommer att finnas tre stycken foderplatser. Inledningsvis ska kalvar och hornbärande djur skjutas av för att förhindra en förökning av stammen.

Avvecklingen av hägnet och slakten av hjortarna ska ske under de närmaste två åren räknat från ansökningsdatumet.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser