Ansökan om skyddsjakt på varg i Rialareviret

RIALA(JJ). Claes Bäck, jaktarrendator, har postat en ansökan om skyddsjakt på varg i Rialareviret. - Efter helgens dramatiska händelser kändes det självklart. Jag har precis postat ansökan. Jag arrenderar en tjugondel av hela reviret och tycker att jag har rätt att göra det, sade Claes Bäck till Norrtelje Tidning i går.

Bäck pekar på att det skett attacker på fem hundar i reviret efter att vargparet kom dit. 
Det har också kommit in tre olika anmälningar mot hundägaren då hunden som dödades inte ska ha varit kopplad. 
Den första anmälningen lades ned av stationsbefälet Jan Wallbäck vid Norrtäljepolisen. 

Det har inte gjorts någon utredning av någon av anmälningarna. 
Wallbäck menar att det är svårt att styrka något brott i efterhand då kvinnan var ensam med hunden vid händelsen. 
Det här rapporterar Norrtälje Tidning.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser