Ansökan om skyddsjakt på varg i byn Räka

VOXNABRUK(JJ). Familjen Eklund i byn Räka har lämnat in en ansökan om skyddjakt på varg till länsstyrelsen. De har tröttnat på oskygga vargar som inte verkar tveka för att gå in i byn. Länsstyrelsen kommer troligen att ge besked inom kort.

Familjen bor i byn Räka utanför Voxnabruk. Under hösten fick de en gråhund dödad av varg i närheten av sitt hem. Och i mitten på maj var det dags för vargbesök igen – då kom den orädda vargen till gården och ställde sig utanför hundgården. 

Nu har familjen tröttnat på de oskygga vargarna och det har till och med gått så långt att de ifrågasätter om de alls törs bo kvar i byn.

Rovdjurshandläggare Daniel Hansson på länsstyrelsen tror att de kan ge ett besked i slutet på denna vecka.
Det här rapporterar tidningen Ljusnan.

Fotnot: Se även tidigare notis den 18/5.

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser