Ännu ett djur fällt i hybridjakten

Sörmland (JJ) Ytterligera ett djur fälldes på måndagen i hybridjakten.

Länsstyrelsen berättar på sin hemsida att en ”normalfärgad” hane har skjutits i skyddsjaktområdet, som går in i tre kommunen: Eskilstuna, Katrineholm och Vingåker.

Precis en vecka tidigare fälldes det första djuret i flocken. Även det var en normalfärgad hane. Länsstyrelsen har ännu inte fått beskede från SVA om det är varg eller hybrid som skjutits i det första fallet.

Jakten beslutades efter att länsstyrelsens personal fått DNA-svar som visade att tiken parat sig med en hund. Resulatatet blev en kull valpar som ingen vet storleken på.

Jakten pågår till den 28 februari enligt nuvarande beslut.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser