Ännu en vargattack på Molstaberg

Gnesta (JJ) ännu en vargattack har inträffat på Mollstaberg. Vargen lät sig inte skrämmas och kom åt sju får. Det är femte gången sedan midsommar som varg från Sjundareviret dödat får. Vid fyra av tillfällena har Mollstabergs gård utanför Mölnbo fallit offer.

När en privatperson passerade fårhagen i lördags morse befann sig vargen inne i hagen. Personen ska då ha varit i kontakt med fårägarna och därefter gått in i hagen för att skrämma iväg vargen. Vargen avvek en bit längs med stängslet men försvann inte ut ur hagen.

Efter vargens attack kunde man hitta fem döda får i hagen och två som var så pass illa skadade att man tvingades avliva dem.

Vad som kommer att hända nu är oklart. Det kommer inte att vidtas fler förebyggande åtgärder vid gården. Ansökan om skyddsjakt är inlämnad sedan tidigare och ska behandlas skyndsamt.

– Det går inte att förutspå om det blir skyddsjakt. Man kommer att väga alla aspekter i ärendet mot varandra precis som i andra ärenden, säger Arne Söderberg. Det går inte att sia om det blir skyddsjakt eller inte, säger Arne Söderberg, länsstyrelsen, till Södermanlands Nyheter.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser