Ännu en vargattack på Molstaberg

Gnesta (JJ) ännu en vargattack har inträffat på Mollstaberg. Vargen lät sig inte skrämmas och kom åt sju får. Det är femte gången sedan midsommar som varg från Sjundareviret dödat får. Vid fyra av tillfällena har Mollstabergs gård utanför Mölnbo fallit offer.

När en privatperson passerade fårhagen i lördags morse befann sig vargen inne i hagen. Personen ska då ha varit i kontakt med fårägarna och därefter gått in i hagen för att skrämma iväg vargen. Vargen avvek en bit längs med stängslet men försvann inte ut ur hagen.

Efter vargens attack kunde man hitta fem döda får i hagen och två som var så pass illa skadade att man tvingades avliva dem.

Vad som kommer att hända nu är oklart. Det kommer inte att vidtas fler förebyggande åtgärder vid gården. Ansökan om skyddsjakt är inlämnad sedan tidigare och ska behandlas skyndsamt.

– Det går inte att förutspå om det blir skyddsjakt. Man kommer att väga alla aspekter i ärendet mot varandra precis som i andra ärenden, säger Arne Söderberg. Det går inte att sia om det blir skyddsjakt eller inte, säger Arne Söderberg, länsstyrelsen, till Södermanlands Nyheter.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Annonser