Ännu en vargattack i Västmanland

Sala (JJ) En jakthund har blivit attackerad av varg i Norr Åmyra, cirka fem kilometer från Runhällen. Hunden blev viten i nacken och baktill. Efter omständigheterna mår den bra, skriver Sala Allehanda.

 
 
  Hunden och hans ägare var ute på harjakt när hunden kom springande mot jägaren och bakom hunden en varg. Jägaren skrämde bort vargen med två skrämselskott, säger Johan Månsson på länsstyrelsen till tidningen.   Det var inte första angreppet av varg i länet. För ett par veckor sedan tog en varg en hund hemma på en tomt i Ramnäs.

7 kommentarer

 • Skrämselskott?
  Hur i hela friden kan en jägare skjuta skrämselskott när vargen försöker ta hunden? Jägaren har full rätt att avliva vargen. Han kommer att ångra sig nästa gång han är ute och jagar och vargen dödar hunden.

 • döda
  Inga skrämselskott, då är problemet kvar, nä skjut för att döda.

 • Hmmm
  döm inte folk efter vad dom säger…
  med dom regler som gäller skulle jag själv också hävda att jag bara skjutit
  skrämskott,mycket skit man slipper då…så vem vet?

 • paragraf 28
  Mycket snack o lite verkstad från många jägare,detta gör att löshunds jakten nu är ett minne blott snart.

 • hmm igen
  tror nog att verkstadsarbetet kommer att öka
  framöver…

 • Skrämsel skott
  Helt ok! att skjuta ett skrämsel skott men det andra skottet skulle ha träffat GRÅBEN.

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser