Ännu en vargattack i Mölnbo

Södertälje (JJ) I helgen hittades ytterligare sex döda får i hagen på Molstabergs säteri. Ägarna vill nu att länsstyrelsen ansöker om skyddsjakt.

På lördagsmorgonen hittade Johan Lundgren och Elisabeth Aschan på Molstabergs säteri sex döda får i sin hage. Ett sjunde var skadat och fick avlivas. Gården har nu förlorat närmare 50 får sedan midsommarafton.

– Vår familj mår inte bra, skriver Johan Lundgren i ett mail till SVT Södertälje.

För att länsstyrelsen ska ansöka om skyddsjakt måste markägaren ha vidtagit alla de åtgärder som länsstyrelsen instruerat om berättar Jakob Broander på länsstyrelsen.

– Om det kan bli aktuellt eller inte i det här fallet får rovdjurshandläggarna hos oss ta ställning till, säger han.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser