Ännu en ungvarg fälld i Rackstadreviret

Värmland (JJ) Den fjärde vargen sköts på tisdagen i skyddsjakten i Rackstadreviret i Västra Ämtervik.

– Jag har inte varit där själv men jag har fått rapporterat för mig att det var en hanvalp som vägde 38 kilo, berättar länsstyrelsens besiktningsman, Per Larsson.

Därmed har fyra vargar, alla ungdjur, skjutits i skyddsjakten.

Jägarna i området vill ha bort hela reviret och tror att det kan finnas så mycket som 14 vargar kvar i området.

Skyddsjakten inleddes eftersom vargarna satt i system att ge sig på jakthundar.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Annonser