Ännu en jägare skjuten till döds

När älgkalven dök upp på vägen sköt de båda jägarna, trots att älgen befann sig mellan dem. En 67-årig man blev träffad av sin jaktkamrat och avled.

Jaktlaget hade posterat ut två jägare på var sin sida om en skogsväg vid Ammerön, norr om Bräcke. Älgkalven sprang ut på vägen mellan de båda jägarna och skotten brann av.
– De andra jägarna i jaktlaget hörde bara en smäll, berättar vakthavande polisbefäl Kjell Johansson i Östersund.
Helgens dödsskjutning är den tredje under höstens älgjakt. I oktober sköts en jägare i Uppland under eftersök och i Skåne sköts en jägare till döds i en jaktstuga.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser