Ännu en jägare skjuten till döds

När älgkalven dök upp på vägen sköt de båda jägarna, trots att älgen befann sig mellan dem. En 67-årig man blev träffad av sin jaktkamrat och avled.

Jaktlaget hade posterat ut två jägare på var sin sida om en skogsväg vid Ammerön, norr om Bräcke. Älgkalven sprang ut på vägen mellan de båda jägarna och skotten brann av.
– De andra jägarna i jaktlaget hörde bara en smäll, berättar vakthavande polisbefäl Kjell Johansson i Östersund.
Helgens dödsskjutning är den tredje under höstens älgjakt. I oktober sköts en jägare i Uppland under eftersök och i Skåne sköts en jägare till döds i en jaktstuga.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser