Ännu en hund vargdödad

I lördags fick Dan Mogren, Enviken, sin tvååriga jämthund vargdödad. Vargattacken skedde i traktena av Svabensverk.

Hunden, som var försedd med pejling, satte iväg efter älgar. Efter ett tag indikerade pejlingssignalen att hunden var stilla.-Då misstänkte jag faran, när jag dessutom upptäckte färska vargspår i snön förstod jag vad som skett, berättar Dann Mogren, för Ludvika Tidning.- Den syn som mötte mig känns mycket svår att berätta. Min hund låg ihjälbiten, vargen hade satt tänderna i strupen och dessutom bitit hål i hundens buk.- Men alla jägare vet att det finns vargar kring Svaben och det så kallade Amungereviret där man talar om tre årskullar. En alfatik är utrustad med sändare, men den har inte fungerat på en vecka.-Varg är väl inget man räknar med, likväl händer det att hundar stryker med. Jägare norr om vårt jaktområde i Svabensverk, närmare bestämt kring Edsbyn har förlorat fem jakthundar, avslutar Mogren.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser