Ännu en hund vargdödad

I lördags fick Dan Mogren, Enviken, sin tvååriga jämthund vargdödad. Vargattacken skedde i traktena av Svabensverk.

Hunden, som var försedd med pejling, satte iväg efter älgar. Efter ett tag indikerade pejlingssignalen att hunden var stilla.-Då misstänkte jag faran, när jag dessutom upptäckte färska vargspår i snön förstod jag vad som skett, berättar Dann Mogren, för Ludvika Tidning.- Den syn som mötte mig känns mycket svår att berätta. Min hund låg ihjälbiten, vargen hade satt tänderna i strupen och dessutom bitit hål i hundens buk.- Men alla jägare vet att det finns vargar kring Svaben och det så kallade Amungereviret där man talar om tre årskullar. En alfatik är utrustad med sändare, men den har inte fungerat på en vecka.-Varg är väl inget man räknar med, likväl händer det att hundar stryker med. Jägare norr om vårt jaktområde i Svabensverk, närmare bestämt kring Edsbyn har förlorat fem jakthundar, avslutar Mogren.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Annonser