Ännu en en misstänkt åtel leder till förundersökning

Molkom (JJ) Ytterligare en åtel som besökts av större rovdjur har lett till förundersökning om illegal rovdjursjakt, meddelar Värmlands Folkblad

Tidigare i våras framkom att en jägare i Hagforsområdet misstänks för bland annat förberedelse till grovt jaktbrott, sedan Polisen upptäckt en åtel med slakteriavfall samt åtelkamera med bilder på rovdjur som besöker åteln. Nu har ett liknande fall utanför Molkom också lett till en förundersökning.

Enligt Värmlands Folkblad rör sig brottstiden under åren 2012 och 2013. Resursbrist hos Polisen har bidragit till att utredningen inte påbörjats tidigare.

Åteln bestod av en hög kalkonfåglar och på åtelkamerans minneskort fanns bilder på både björn och varg.

 

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser