Ännu en död varg hittad

Inavel och tjuvjakt är det största hotet mot vargstammen enligt forskarna. Men varje år dör flera vargar i rävskabb. I veckan har två skabbangripna vargar hittats döda, i onsdags utanför Kornsjö i Dalsland och fler skabbangripna vargar har observerats.

Tidigt i veckan hittades en skabbangripen varg död utanför Munkedal i Bohuslän, ett par dagar senare hittades ytterligare en skabbangripen varg död utanför Kornsjö i Dalsland nära Norska gränsen. Polisen i Kristinehamn, Värmland, har nyligen också mottagit anmälan om en svårt skabbangripen varg utanför stan.
– Det är märkligt att forskarna bara pratar om inavel och tjuvjakt som anledning av att vargar dör.
De vill misskreditera jägarna och få tillstånd utplantering av varg för att häva den påstådda inaveln.
I själva verket dör många vargar i rävskabb, hävdar Sten Berglund, Ulricehamn.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser