Ännu en älghund vargdödad

I lördags dödades ännu en älghund av varg. Den här gången utanför Furudal i Björnberget.

Magnus Kilstadius förstod att det inträffat något tragiskt när inte hans sjuåriga älghund Kita kom tillbaka som vanligt. Han jagade älg tillsammans med några jaktkamrater i Björnberget, nordost om Furudal, när två vargar attackerade och dödade hunden.
Kita var av blandras, jämthund och finsk spets.
Länsstyrelsens spårare kunde konstatera att det var ett vargangrepp, samtidigt som de också tog DNA-prover på vargspillning för att kartlägga vilka individer det är som orsakar problem.
Magnus kommer troligen att skaffa en ny jakthund, samtidigt som han också kräver skyddsjakt och en minskad vargstam.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser