Annorlunda skyttetävling tillbaka igen

Bredared (JJ) Den 26 juli är det åter dags för Bredared sportskytteklubb, Borås att arrangera drillingkungen, en skyttetävling för drillingjägare. Fem olika grenar genomförs under tävlingsdagen.

Med en drilling på skjutbanan kan nya roliga tävlingsgrenar skapas.

Tävlingen baseras på användet av den klassiska drillingmodellen med två hagelpipor och en kulpipa. Det skjuts fem olika grenar och vinnaren blir utsedd till årets Drillingkung. Grenarna innehåller kulskytte 100m och 50m, löpande älg 80m och olika trioövningar på löpande viltfigurer och lerduvor.

Regler för grenarna mailas till deltagarna efter anmälan. Nytt för i år är att det kommer finnas möjlighet till träning i vissa grenar dagen innan tävlingen går av stapeln.

Det är tillåtet att byta riktmedel mellan grenarna. Provskjutning är inte tillåten under tävlingsdagen. Hagelammunition skall vara US 7- 9, 24-28 gram. Valfri kulammunition.

Tävlingen består av totalt 15 kulskott och 22-30 hagelskott, plus eventuell särskjutning.

I år det fjärde gången som Bredareds Sportskytteklubb arrangerar tävlingen. Första året var det åtta deltagare. Förra året deltog 16 skyttar.

– Målet är att få ihop mer än 20 st denna gång. Visserligen är det en tävling men tanken är att få fler skyttar att träna med sin drilling och prova vad man kan göra och kanske inte bör göra i skogen. Det blir en träning inför jakten. Det är en lättsam stämning på banan under tävlingsdagen och alla är välkomna att deltaga, såväl nybörjare som mer garvade skyttar, säger Henrik Einarsson, Bredared sportskytteklubb.

Sista anmälningsdag till tävlingen är den 13 juli.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser