Anmälde vapenbrott – själv misstänkt

Karlstad (JJ) En kvinna som sökte upp polisen för att anmäla att hennes före detta man tagit hennes vapen och dessutom förvarade dessa på ett felaktigt sätt fick finna sig i att själv bli misstänkt för vapenbrott.

Efter att paret separerat flyttade mannen in i en husvagn, och i den monterade han det vapenskåp där både hans egna och kvinnans vapen förvarades. Det strider mot lagen, och det var det som kvinnan ville anmäla.

Men eftersom hennes egna vapen fanns i det olämpligt förvarade vapenskåpet blev även hon själv rapporterad.

Båda är bosatta i en ort i Karlstadsområdet, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser