Anmälde inte rådjursolycka direkt – nu åtalas kvinnan

KRISTIANSTAD(JJ). I går åtalades en kvinna för förseelse mot jaktlagen. Åklagaren menar att kvinnan varit grovt oaktsam, detta då hon inte så snart som möjligt gjorde en polisanmälan efter att hon hade kört på ett rådjur. Olyckan inträffade i januari utanför Skättilljunga.

Det var när försäkringsbolaget uppmärksammade att olyckan inte polisanmälts som anmälan gjordes. Detta skedde då omkring en månad efter själva olyckan. 

Kvinnan uppger att hon inte visste om att man måste polisanmäla denna typ av olycka, dessutom uppfattade hon inte att djuret skadades vid påkörningen.
Hon nekar till brott. 
Det här rapporterar Kristianstadsbladet.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser