Anhöriga till björndödad man kan få ersättning

Luleå (JJ) Anhöriga till den jägare som dödades av en björn under älgjakt hösten 2004 kan få ersättning av staten.

Den 40-årige jägaren som dödades var trebarnsfar. Länsstyrelsen i Norrbotten har på uppdrag av de efterlevandes ombud utrett om familjen har rätt till ersättning. Länsstyrelsen har kommit till slutsatsen av ersättning kan utgå bland annat eftersom det inte finns något som tyder på att jägaren själv framkallat björnens angrepp.
Frågan om ersättning avgörs först när anhöriga lämnat in en formell begäran om ersättning.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser