Anhöriga till björndödad man kan få ersättning

Luleå (JJ) Anhöriga till den jägare som dödades av en björn under älgjakt hösten 2004 kan få ersättning av staten.

Den 40-årige jägaren som dödades var trebarnsfar. Länsstyrelsen i Norrbotten har på uppdrag av de efterlevandes ombud utrett om familjen har rätt till ersättning. Länsstyrelsen har kommit till slutsatsen av ersättning kan utgå bland annat eftersom det inte finns något som tyder på att jägaren själv framkallat björnens angrepp.
Frågan om ersättning avgörs först när anhöriga lämnat in en formell begäran om ersättning.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser