Anhöriga chockade över att jägarna anhölls

- Pappa är anhållen för att han sköt i nödvärn. Vi är helt chockade över detta. Hur kan någon tro att de var ute för att jaga björn - med en hagelbössa. Man jagar inte björn med hagel. Det är så otroligt fel, säger sonen till en av de jägare som anhållits misstänkt för grovt jaktbrott i samband med att de blev överfallna av en björn.

Hustrun till jägaren om inte bar vapen, men ändå blev anhållen, är omtumlad.
– Jag förstår ingenting, säger hon till Dalarnas tidningar. Mannen är anhållen i Borlänge och får inte ens tala med närmast anhöriga. Hustrun undrar vad han skulle ha gjort eftersom han åkte skidor obeväpnad i skogen.
Den tredje mannen som var med när björnen skadesköts med hagelbössa, är från Orsa.

2 kommentarer

  • Otroligt
    Är det något speciellt med polisen i Dalarna. Tycker att vi kan läsa i media väl mycket om hur denna myndighet avsätter stora resurser för att klämma åt jägarkåren där. Men att frihetsberöva personer i en utredning om som helt pekar på en nödvärnsituration, misstanken är ju inte mord/dråp på människa. Då har det väl ändå gått överstyr.

  • Polisresurser
    Är brottsligheten i Dalarna verkligen så låg att man har tid med detta… Anhålla jägare för olovlig björnjakt med hagelbössa? Låter verkligen som planerad tjuvjakt. Undrar om det någonsin kommer att sluta daltas med dessa stackars rovdjur..

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser