Ändrade förutsättningar för vargjakt

Dalarna(JJ) Länsstyrelsen i Dalarna har idag ändrat några förutsättningar för licensjakten i jaktområdet kallat Olsjön, som ligger i Ludvika kommun.

De västra delarna avlyses tillsvidare för att undvika att vargar från angränsande revir skjuts. Jakten kommer därmed att koncentreras till Olsjörevirets kärnområde. Det området utökas åt öster för att även omfatta ön Sollen i Väsman.

Det nya beslutet innebär också att licensen för Olsjöreviret utökas med en varg eftersom allt tyder på att det finns två vargar kvar i Olsjöreviret. Totalt får alltså åtta (8) vargar skjutas i Dalarnas län i årets licensjakt på varg. Ändringarna i beslutet för jakten gäller från och med tisdagen den 27 januari 2015.
Det här meddelar länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser