Andra Värmlandsbjörnen

Sysslebäck (JJ) I måndags morse fälldes den andra och sista björnen på årets tilldelning i Värmland.

Magnus Larsson, Lima, heter hundföraren som ligger bakom bägge de fällda björnarna i Värmland. I måndags var ett gäng björnjägare ute på marker i Brattmon, utanför Sysslebäck.

Hundarna tog upp björn och skällde både ståndskall och gångstånd. Efter ett bra hundarbete kunde till slut Kristian Olsson, Sysslebäck, fälla björnen på gångstånd.

Björnen var en hane på 207 kg, den första björnen som sköts vid årets jakt i Värmland vägde 82 kg.

Björnjakten är avslutad i Värmland. Fr v skytten Kristian Olsson, hundföraren Magnus Larsson och Jim Olsson.
AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser