Andra björnen skjuten i Skyttmon

Ännu en björn har skjutits i Skyttmon i samband med PN-Jakts björnjaktSkyttmon (JJ) I dag sköts andra björnen i höst på marker kring Skyttmon i Jämtland. Björnen sköts av hundföraren Svein-Ove Nordsveen.

Jägarna på PN-Jakts björnjakt i Skyttmon hade tidigare haft kontakt med en björn som man inte lyckades skjuta. I dag prövade man återigen och då fick Rasmus Boströms hundar Oryx och Donna närkontakt med björnen som gick undan i gångstånd.

När björnen passerade en passkytt övergick gångståndet i sken och efter att ha passerat tre passkyttar och blivit påskjuten släppte Per Nordwall sin jämthane och Svein-Ove Nordsveen sin gråhund.

När björnen stannade och hundarna skällde ståndskall kunde Svei-Ove smyga fram och skjuta på sex meters avstånd.Den fällda björnen var en hane som vägde cirka 100 kilo

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Annonser