Andra björnen skjuten i Skyttmon

Ännu en björn har skjutits i Skyttmon i samband med PN-Jakts björnjaktSkyttmon (JJ) I dag sköts andra björnen i höst på marker kring Skyttmon i Jämtland. Björnen sköts av hundföraren Svein-Ove Nordsveen.

Jägarna på PN-Jakts björnjakt i Skyttmon hade tidigare haft kontakt med en björn som man inte lyckades skjuta. I dag prövade man återigen och då fick Rasmus Boströms hundar Oryx och Donna närkontakt med björnen som gick undan i gångstånd.

När björnen passerade en passkytt övergick gångståndet i sken och efter att ha passerat tre passkyttar och blivit påskjuten släppte Per Nordwall sin jämthane och Svein-Ove Nordsveen sin gråhund.

När björnen stannade och hundarna skällde ståndskall kunde Svei-Ove smyga fram och skjuta på sex meters avstånd.Den fällda björnen var en hane som vägde cirka 100 kilo

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser