Andra björnen för bröderna Falk

Älvdalen (JJ) På premiärdagen fällde bröderna Falk och Back Albert Johansson en björn i Rotendals jaktlag, Älvdalen. På morgonen var de tillbaka och för en kort stund sedan fällde Mikael Falk en björn.

Bröderna Falk, från Våmhus, har i höst bestämt sig för att ge sina tre nya smålandsstövare chansen. En påskjuten björn gav möjligheten att släppa på de duktiga hundarna, Timo, Dunder och Svarten.

Efter cirka en timmes jakt och utmärkt hundarbete lyckades Mikael Falk fälla björnen.

Jakten utspelade sig i Rotendal, Älvdalen.

Telefonförbindelsen i området är bristfällig och uppdatering kommer när vi fått rapport om björnens kön och vikt.

Följ oss här på Jaktjournalens hemsida, Facebook och Instagram.

Bröderna Falk, Mikael, Lars-Gunnar och Magnus, tillsammans med sina smålandsstövare Timo, Dunder och Svarten.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser