Andra björnen för bröderna Falk

Älvdalen (JJ) På premiärdagen fällde bröderna Falk och Back Albert Johansson en björn i Rotendals jaktlag, Älvdalen. På morgonen var de tillbaka och för en kort stund sedan fällde Mikael Falk en björn.

Bröderna Falk, från Våmhus, har i höst bestämt sig för att ge sina tre nya smålandsstövare chansen. En påskjuten björn gav möjligheten att släppa på de duktiga hundarna, Timo, Dunder och Svarten.

Efter cirka en timmes jakt och utmärkt hundarbete lyckades Mikael Falk fälla björnen.

Jakten utspelade sig i Rotendal, Älvdalen.

Telefonförbindelsen i området är bristfällig och uppdatering kommer när vi fått rapport om björnens kön och vikt.

Följ oss här på Jaktjournalens hemsida, Facebook och Instagram.

Bröderna Falk, Mikael, Lars-Gunnar och Magnus, tillsammans med sina smålandsstövare Timo, Dunder och Svarten.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Trafikdödad råget bar på fyra kid

Värmland (JJ) En råget som avlivades efter en viltolycka visade sig bära på fyra närmast fullgångna kid. –Väldigt tråkigt att fem rådjur dör i en smäll, säger eftersöksjägaren Mattias Hultman.

Annonser