Andra björnen fälld i Skyttmon

Skyttmon (JJ) Nu på eftermiddagen fälldes den andra björnen vid PN Jakts björnjakt utanför Skyttmon.

 

Martin Johansson, Orust sköt nu i eftermiddag en björnhona vid PN Jakts björnjakt utanför Skyttmon. Robert Salomonsson och hans hundar skötte förarbetet.

Robert Salomonsson släppte tidigare idag sin halvstövare Gnistra som gjorde ett strålande spårarbete. Först efter nio kilometer spårning kom man ikapp björnen.

– Efter upptaget blev det både gångstånd och ståndskall. Vi hade en riktigt intressant och spännande jakt, hund och björn var nära att gå rakt i passet hos 4-5 skyttar. Men det blev aldrig riktigt bra lägen, berättar Robert från en skrapig mobiltelefon.

Vid ett tillfälle var det mycket nära att en passkytt skulle få skjuta björnen. Men just när björnen kliver upp på vägen kommer en buss full med bärplockare och förstör skottchansen.

– Till slut kommer björnen och hunden i passet hos Martin Johansson, Orust, som skjuter ett skott. Jag och Nathalie står och filmar och ser att det träffar. Gnistra har jagat länge då så vi beslutar oss för att släppa Frisco och Pelton.

Björnen gör en sväng ut mot utkanterna av marken. Men Robert och Nathalie genskjuter björnen och avslutar jakten. Björnen var en hona på uppskattningsvis 80-90 kg.

– Det är bara att gratulera Martin, vi gjorde bara ett avslut, menar Robert, som stannar kvar hos PN Jakt i ytterligare två dagar.

– På söndag åker jag hem till Vilhelmina och då startar min egen jakt, berättar Robert.

Har du också jagat björn? Skicka MMS till Jaktjournalen: 070-395 00 94      

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser