Anders Dahlgren ny ordförande för taxen

SUNDSVALL (JJ) Anders Dahlgren valdes tidigare under våren till ny ordförande för Svenska Taxklubben på deras stämma i Sundsvall. Han efterträdde Elisabeth Rhodin som suttit i styrelsen i 20 år.

Anders Dahlgren har suttit i huvudstyrelsen de senaste sex åren, varav fyra år som vice ordförande. Nu tillträder han posten som ordförande.

Anders har haft tax i över 50 år och själv drivit taxkenneln Taxada´s sedan 1990.

Anders största utmaning som ny ordförande blir att vända den nedåtgående trenden med nyregistrerade taxar. Även rovdjursfrågan och nya drevprovsregler står högt på agendan. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser