Andelen kvinnliga jägare ökar

Kungsbacka (JJ) Medan antalet jaktkortslösare totalt minskar, omfördelas siffrorna mellan könen. De kvinnliga jägarna blir fler.

Andelen kvinnor i den svenska jägarkåren ökar. Foto: Istock

Det är Svenska Jägareförbundet som i ett pressmeddelande berättar att andelen kvinnliga jägare ökar. Totalt löser 18 481 kvinnor statligt jaktkort och det är en ökning med 255 jämfört med förra året.

– Många känner nog som jag, att man behöver komma ut i naturen mer. För mig är det bästa med jakten att få se när naturen vaknar, det är så obeskrivligt, säger jägaren Ebba Henning Planck i pressmeddelandet.

Hon tror att många jagar för att komma över klimatsmart kött. Det bekräftas också i en undersökning i Stockholm gjord av Kantar Sifo, som Jägareförbundet hänvisar till. 23 procent av de tillfrågade vill äta mer viltkött. 15 procent överväger att börja jaga för att det ska bli verklighet.

AKTUELLT

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser