Andelen kvinnliga jägare ökar

Kungsbacka (JJ) Medan antalet jaktkortslösare totalt minskar, omfördelas siffrorna mellan könen. De kvinnliga jägarna blir fler.

Andelen kvinnor i den svenska jägarkåren ökar. Foto: Istock

Det är Svenska Jägareförbundet som i ett pressmeddelande berättar att andelen kvinnliga jägare ökar. Totalt löser 18 481 kvinnor statligt jaktkort och det är en ökning med 255 jämfört med förra året.

– Många känner nog som jag, att man behöver komma ut i naturen mer. För mig är det bästa med jakten att få se när naturen vaknar, det är så obeskrivligt, säger jägaren Ebba Henning Planck i pressmeddelandet.

Hon tror att många jagar för att komma över klimatsmart kött. Det bekräftas också i en undersökning i Stockholm gjord av Kantar Sifo, som Jägareförbundet hänvisar till. 23 procent av de tillfrågade vill äta mer viltkött. 15 procent överväger att börja jaga för att det ska bli verklighet.

0 kommentarer

AKTUELLT

”CWD-smittan kanske redan är här”

Lierna/Kungsbacka (JJ) Avmagringssjukan, Chronic Wasting Disease (CWD) har på nytt påträffats hos älg, nära svenska gränsen i Lierne, Norge. Veterinären och forskaren Jonas Malmsten är orolig för spridningsutvecklingen.

Ia fick storoxen i pass

Ia Olsson Widen har fått jakten med modersmjölken men det var först för fyra år sedan hon tog jägarexamen och började jaga på egen hand. Det lönade sig. I går morse fällde hon en riktigt fin tjur hemma i Åsberget utanför Bräcke.

Annonser