Andelen kvinnliga jägare ökar

Kungsbacka (JJ) Medan antalet jaktkortslösare totalt minskar, omfördelas siffrorna mellan könen. De kvinnliga jägarna blir fler.

Andelen kvinnor i den svenska jägarkåren ökar. Foto: Istock

Det är Svenska Jägareförbundet som i ett pressmeddelande berättar att andelen kvinnliga jägare ökar. Totalt löser 18 481 kvinnor statligt jaktkort och det är en ökning med 255 jämfört med förra året.

– Många känner nog som jag, att man behöver komma ut i naturen mer. För mig är det bästa med jakten att få se när naturen vaknar, det är så obeskrivligt, säger jägaren Ebba Henning Planck i pressmeddelandet.

Hon tror att många jagar för att komma över klimatsmart kött. Det bekräftas också i en undersökning i Stockholm gjord av Kantar Sifo, som Jägareförbundet hänvisar till. 23 procent av de tillfrågade vill äta mer viltkött. 15 procent överväger att börja jaga för att det ska bli verklighet.

0 kommentarer

AKTUELLT

Samarbete över gränserna gav björn

Strömsund (JJ) I morse släppte Ralph Persson, sin plotthund RJ i ett känt björntillhåll i Vimmervattnet. Det blev starten på en lång jakt som buktade över flera jaktlagsgränser. Och även länsgränsen till Västernorrland.

Björnhane bet både jägarna och hunden

Ljusdal (JJ) Det gick riktigt hett till när Erik Söderlund och Axel Wallberg på tisdagen gemensamt fällde en 97-kilos björnhane. Den hann bita och skada både jägarna och en björnhund innan den föll.

Annonser