Alternativa jobb genom jaktturismen

NORRA SVERIGE (JJ) Hushållningssällskapet Rådgivning Nord har genomfört en undersökning som visar att jakt- och fisketurismen omsätter 55-70 miljoner bara i Västerbotten och Norrbotten varje år, rapporterar SVT Nordnytt.

Jakt- och fisketurismen skapar över 200 jobb i Norrbotten och Västerbotten. Många utav dem på orter där det är svårt att hitta ett fast jobb, visar Hushållningssällskapet Rådgivning Nords undersökning. 

Undersökningen visar också att ett drygt hundratal företag engagerar sig i jakt- och fisketurismen. Tillsammans omsätter dem 55-70 miljoner årligen.

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser