Allt klart för Stövar-SM Hare

Vindeln (JJ) Under torsdagen och fredagen avgörs Stövar-SM 2017 Hare i Vindeln i Västerbotten. Här på Jaktjournalens hemsida kan du följa liverapporteringen från tävlingarna.

När detta skrivs är det barmark i Vindeln, men det kan komma snö under natten. Foto: Istock

– Jag kommer till Vindeln just nu och förutsättningarna ser ganska bra ut för tillfället. Men tyvärr kan det komma snö i natt och då är risken att hararna inte rör sig och att föret blir skarpt om det fryser på, säger ordföranden i Västerbottens stövarklubb, Gottne Lindgren.

I startlistan noteras en ändring. Finska stövaren Raju-Emma från Dalarna kommer inte till start och ersätts av Ulvfsveåsens Seb från Värmland.

Du följer liverapporteringen från tävlingarna här.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser