Allt fler tar jägarexamen!

Intresset för att lära sig allt om vilt och jakt fortsätter att vara högt. I fjol tog 9 207 personer jägarexamen, de flesta mellan 18 – 35 år och 20 procent kvinnor. Vid nyår kommer det också att bli möjligt att ta jägarexamen på nätet.

Svenska Jägareförbundet har tagit fram nytt och bättre studiematerial, Jägarskoleboxen, som sålts långt bättre än tidigare material. Och till nyår lanserar förbundet e-jakt, en ny utbildning på nätet för dem som vill läsa inför jägarexamens teoretiska prov på egen hand.

–  Cirka 9 000 personer kommer läsa med vårt studiematerial totalt i år, jämfört med 5 000 i fjol, säger Torsten Mörner, ordförande på Svenska Jägareförbundet.

– Med ett nytt och bra studiematerial hoppas vi få fler jägare i skogen. Utbildningen på nätet hoppas vi tilltalar många unga blivande jägare, tillägger Torsten Mörner.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser