Allt fler tar jägarexamen!

Intresset för att lära sig allt om vilt och jakt fortsätter att vara högt. I fjol tog 9 207 personer jägarexamen, de flesta mellan 18 – 35 år och 20 procent kvinnor. Vid nyår kommer det också att bli möjligt att ta jägarexamen på nätet.

Svenska Jägareförbundet har tagit fram nytt och bättre studiematerial, Jägarskoleboxen, som sålts långt bättre än tidigare material. Och till nyår lanserar förbundet e-jakt, en ny utbildning på nätet för dem som vill läsa inför jägarexamens teoretiska prov på egen hand.

–  Cirka 9 000 personer kommer läsa med vårt studiematerial totalt i år, jämfört med 5 000 i fjol, säger Torsten Mörner, ordförande på Svenska Jägareförbundet.

– Med ett nytt och bra studiematerial hoppas vi få fler jägare i skogen. Utbildningen på nätet hoppas vi tilltalar många unga blivande jägare, tillägger Torsten Mörner.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser